Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2014 13:24 - Загубени древните градове са били открити чрез шпионски сателити
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2485 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Загубени древните градове са били открити чрез шпионски сателити публикувано 29 Април2014 |

image

Още археолози в техните проучвания използват снимки от шпионски сателити , направени в периода на Студената война. Това ще утрои броя на археологическите обекти , намиращи се в Близкия изток. Използването разсекретени сателитни снимки помогнаха да намерите местонахождението на хиляди древни градове , различни руини , пътища и канали.

Така че, преди да копаят в Ирак , Турция и Сирия последните десет години учените са използвали сателитни снимки . И представени на годишната конференция на Обществото за американска археология , нови атлас на Близкия изток показаха, че се простира от Египет до Иран Плодородния Полумесец притежава огромно количество все още неизследвани древни паметници. Тази люлка на цивилизацията и културата , според компилатор сатен Jesse Cassany от Университета на Арканзас , ако се съди от наличните сателитни изображения , съдържа много повече неизследвани канали и пътища .

Според следователите , шпионски сателити показват приблизително десет хиляди по- неизвестни дестинации в Близкия Изток , които представляват интерес за археолозите . Освен това повечето от тях се намират в Турция и Сирия , може да се разглежда в снимките разрушени стени и цитаделата .

Но според учените , това не е само на нови цели за археологически проучвания . Изображенията, заснети от сателити, ни дават възможност да се проучи цялата целия Близък изток , за да разберете как тя е свързана тези градове .
По време на конференцията на американската изследователка Eric Kansa на San Francisco , новият атлас позволява на археолозите да отидат на друго ниво , където те трябва да се справят с в " големите данни ". Така , науката е на прага на квантов скок , който основно отдалечава изследвания.

Atlas се съставя въз основа на снимки, направени от спътника " Crown" за периода от 1960 po1972 година . Също така в книгата включва снимки от най-новото поколение сателити. Само това, че времето е било направено почти 190 000 изображения , въпреки че публикацията е била включена само една малка част , тъй като първите изстрели са били все още търсят съветските ракетни бази и други военни съоръжения . Резолюция изображения - два метра.

Разбира се, модерни спътници , например, DigitalGlobe , имат по-висока резолюция , но те ​​не могат да бъдат изпратени назад във времето. Освен това , снимките са направени преди археолозите изкопаха Мосул в Ирак и Аман в Йордания, както и много интересни от научна гледна точка места са наводнени резервоари . В допълнение , през последните петдесет години са се увеличили градовете и селските населени места, така че съвременните изображения с висока разделителна способност , много скъпи и други древни структури вече не са видими.

" Crown" проучване на повърхността на планетата ивици с дължина 193 километра и с ширина от 16 километра. Освен това , филмът се спуска в капсулата от парашут . Съществуването на тези снимки е била държана в тайна до 1992 година. В бъдеще учените планират да направят подобна атлас , които ще бъдат представени на Африка , Китай и други области на археологически интерес .





Тагове:   градове,   древни,   загубени,


Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39942599
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930